Cucu

duminică, 22 mai 2011

Legenda Copilului De La Biserica Neagra

Presupun ca stiti ca Biserica Neagra se afla in Brasov si a fost inchisa in urma incendierii persoanelor cu adevarata credinta [necontand in ce] de catre Biserica Ortodoxa de pe vremea aceea.
Ei bine, in zona aceasta se afla multe legende insa o singura legenda mi-a captat atentia si anume Legenda Copilului.
V-ati intrebat vreodata de ce este acolo o statuie ce reprezinta un copil, pe o coloana a Bisericii sau nu stiati de asta?
Sa incep cu inceputul. Biserica Neagra a fost construita de doua ori, prima oara s-a inceput la construirea ei in anul 1383, care, mai apoi, s-a inceput iar dar s-a si finalizat in anul 1444. In anul 1689 Biserica Neagra a ars ( citeste inceputul sa aflii de ce ). Dupa incendiu s-a reinceput la reconstructia ei.
Inceputul legendei: Daca ati vazut sus pe contrafortul din partea Nordica a Bisericii, statuia ce reprezinta un copil gata sa cada, veti intelege ce voi spune mai departe. Copilul a fost ucis din gelozie, de catre mesterul care era insarcinat cu construirea Bisericii insa acesta s-a temut ca baietulul va devein mai bun ca el si l-a omorat cu sange rece. Cum s-a intamplat? Pai… i-a cerut baietelului sa ia ceva de pe cornisa si in momentul acela, mesterul l-a impins. Se spune ca Biserica Neagra a fost ridicata de ceilalti mesteri in memoria tovarasului lor ce a fost omorat.
Datorita mortii macabre a tanarului, s-a adus linistea in perioada aceea mai ales linistea constructorului, mesterul ce a ucis baiatul. Acesta afland de la ceilalti ca tanarul il vorbea de bine si il aprecia, a avut remuscari pe constiinta si s-a autodenuntat si a fost condamnat la moarte.
O alta legenda spune ca nu ar fi vorba despre o crima ci doar despre un accident de munca. Se spune ca fiul unui muncitor ar fi venit la tatal lui in vizita si ar fi cazut accidental dupa acoperis. Adevarul ramane inca ascuns… Nu uitati ca asemenea statui se afla in majoritatea Brasovului Istoric, unele din statui fiind “moarte” odata cu trecerea timpului

Un comentariu:

Enigme Citite